Cibulové čatni
Ingredience:
- Červená cibule 5 ks
- Balzamikový krém 1 lžíce
- Tymián 3 snítky
- Máslo 3 lžíce
- Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
- Vinný ocet červený 3 lžíce
- Jalovec 3 kuličky
- Rozmarýn 1 větvička
- Olej olivový 3 lžíce
Postup:
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi si rozpustíme olej a máslo a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujeme, dokud cibule nezačne karamelizovat.
Nakonec přidáme povidla, promícháme a čatní na pánvi 2 - 3 min podusíme.
Hotové čatní dáme do sklenic a ještě horké uzavřeme.
Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/cibulove-catni/2280
Ingredience: