Cibulové čatni

Cibulové čatni

Ingredience:

  • Červená cibule 5 ks
  • Balzamikový krém 1 lžíce
  • Tymián 3 snítky
  • Máslo 3 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
  • Vinný ocet červený 3 lžíce
  • Jalovec 3 kuličky
  • Rozmarýn 1 větvička
  • Olej olivový 3 lžíce

Postup:

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

Na pánvi si rozpustíme olej a máslo a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujeme, dokud cibule nezačne karamelizovat.

Nakonec přidáme povidla, promícháme a čatní na pánvi 2 - 3 min podusíme.

Hotové čatní dáme do sklenic a ještě horké uzavřeme.

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/cibulove-catni/2280

 

 

Ingredience: