Pstruh na červeném víně s rýží
INGREDIENCE
- 90 g pstruha duhového
- 60 g šalotky
- 50 ml suchého červeného vína
- 10 ml olivového oleje
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka chilli vloček
- 50 g polníčku
- 60 g hnědé rýže
POSTUP
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
V hrnci zahřejeme víno, přidáme šalotku nakrájenou na čtvrtky a vaříme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Až se množství vína zredukuje cca na polovinu, přidáme polovinu oleje, chilli vločky, sůl a pepř a ještě krátce povaříme.
Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme a na zbytku oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Podáváme s vinnou omáčkou se šalotkami, rýží a salátem z polníčku.
Polníček můžeme jíst jen tak nebo ho lehce ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem.
zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/pstruh-na-cervenem-vine-s-ryzi
Ingredience: