Pstruh na červeném víně s rýží

Pstruh na červeném víně s rýží

INGREDIENCE

  • 90 g pstruha duhového
  • 60 g šalotky
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 10 ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka chilli vloček
  • 50 g polníčku
  • 60 g hnědé rýže

POSTUP

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.  

V hrnci zahřejeme víno, přidáme šalotku nakrájenou na čtvrtky a vaříme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Až se množství vína zredukuje cca na polovinu, přidáme polovinu oleje, chilli vločky, sůl a pepř a ještě krátce povaříme. 

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme a na zbytku oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Podáváme s vinnou omáčkou se šalotkami, rýží a salátem z polníčku.

Polníček můžeme jíst jen tak nebo ho lehce ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem.

 

 

zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/pstruh-na-cervenem-vine-s-ryzi

 

 

Ingredience: