Rýžové kuličky
SUROVINY:
- 50 gmásla
- 80 gcibule
- 200 grýže kulatozrnná Lagris
- špetkašafránu
- 500 mlvody
- 1 lžícePodravka přísady Natur
- 50 gstrouhaného parmazánu
- 200 gčerstvého sýra
- 1 lžícenakrájené bazalky
- 80 gmouky
- 1vejce
- rostlinný olej
POSTUP:
- Na másle opečeme nasekanou cibuli, přidáme propláchlou rýži a vše spolu cca 1 minutu dusíme. Poté přidáme šafrán, zalijeme vodou, ochutíme Podravka Naturou a společně dusíme ještě 5 min.
- Hrnec s rýží odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán, scezený čerstvý sýr, nasekanou bazalku, dáme do chladna přikryté cca na 2 hodiny.
- Do směsi vmícháme 50g mouky, vejce, řádně promícháme a vytvarujeme kuličky. Vyválíme je ve zbytku mouky a fritujeme (či smažíme na pánvi ve velké vrstvě oleje) přibližně 5 minut.
- Osmažené kuličky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Servírování: Podáváme jako teplý předkrm, přílohu či hlavní chod s oblíbeným salátem.
zdroj: www.podravka.cz/recept/647331/ryzove-kulicky/
Ingredience: