Maková lízátka pro andílky
Příprava 20 minut, 6 kusů
SUROVINY:
200 g Isomaltu
lžíce celého máku
sušená kvítka na ozdobu
tyčky (špejle)
(gelové barvivo)
POSTUP:
Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký, jako zmiňovaný karamel.
Na přípravu lízátek si připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat". Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle a ihned ozdobte například mákem.