Maková lízátka pro andílky

Maková lízátka pro andílky

 

Příprava 20 minut, 6 kusů

SUROVINY:
200 g Isomaltu 
lžíce celého máku
sušená kvítka na ozdobu 
tyčky (špejle)
(gelové barvivo)

POSTUP: 

Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký, jako zmiňovaný karamel.

Na přípravu lízátek si připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat "probublat". Po "probublání" stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle a ihned ozdobte například mákem.

 

 

Ingredience:

mák