Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou
Perníčky
175 g Selského bílého jogurtu Hollandia
100 g cukru
20 g žloutků
60 g vajec
15 g medu
5 g perníkového koření
20 g oleje
5 g jedlé sody
300 g hladké mouky
Postup:
- V misce si smícháme cukr a med, přidáme jogurt, koření a olej.
- Pořádně promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
- Z připravené směsi vypracujeme těsto.
- Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Vždy si namočíme lžičku do vody a tou poté nabíráme kousky těsta. Vytváříme pak malé hromádky na plech.
- Pečeme při teplotě 170 °C asi 20 minut.
Čokoládová poleva
100 g kvalitní čokolády
10 g kokosového oleje
Postup:
- Čokoládu s kokosovým olejem necháme rozpustit ve vodní lázni a důkladně smícháme.
- Hotové vychlazené perníčky namáčíme napůl do čokolády.
Bonus: cukrová poleva
50 g cukru moučka
20 g bílků
10 g citronové šťávy
Postup:
- Vše smícháme dohromady a vytvoříme hladkou polevu.
- Cukrovou polevou můžeme na hotové a vychladlé perníčky malovat libovolné ornamenty.
Tip: Do pečení zapojte i děti. Mohou míchat, nebo jen ochutnávat.