Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou

Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou

Perníčky

175 g Selského bílého jogurtu Hollandia                              
100 g cukru                                       
20 g žloutků                                      
60 g vajec                                          
15 g medu                                         
5 g perníkového koření                 
20 g oleje                                           
5 g jedlé sody                   
300 g hladké mouky       

Postup:

  1. V misce si smícháme cukr a med, přidáme jogurt, koření a olej.
  2. Pořádně promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
  3. Z připravené směsi vypracujeme těsto.
  4. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Vždy si namočíme lžičku do vody a tou poté nabíráme kousky těsta. Vytváříme pak malé hromádky na plech.
  5. Pečeme při teplotě 170 °C asi 20 minut.

Čokoládová poleva
100 g kvalitní čokolády
10 g kokosového oleje   

Postup:

  1. Čokoládu s kokosovým olejem necháme rozpustit ve vodní lázni a důkladně smícháme.
  2. Hotové vychlazené perníčky namáčíme napůl do čokolády.

Bonus: cukrová poleva
50 g cukru moučka         
20 g bílků                                           
10 g citronové šťávy                       

Postup:

  1. Vše smícháme dohromady a vytvoříme hladkou polevu.
  2. Cukrovou polevou můžeme na hotové a vychladlé perníčky malovat libovolné ornamenty.

 

Tip: Do pečení zapojte i děti. Mohou míchat, nebo jen ochutnávat.