Lasagne se špenátem a dýňovým bešamelem
Suroviny na 4 porce:
- 1 bal. Lasagne
- 300 g Dýňové pyré Bonduelle
- 300 g Špenátové listy Bonduelle
- 300 g Žampiony Bonduelle
- 2 cibule
- 2 str. česnek
- 60 g máslo
- 3 lžíce olej
- 4 lžíce hladká mouka
- 0,7 l mléko
- 3 lžíce smetana ke šlehání
- sůl a čerstvě umleté černé koření
- špetka muškátový oříšek
- 50 g niva
- 50 g strouhaný parmezán
- 1 sv. pažitka
Postup:
Na dvou lžících oleje opražíme cibuli a v závěru i česnek. K polovině přidáme houby, poprášíme trochou mouky, osolíme, okořeníme a podusíme. Na druhé polovině krátce podusíme špenát se smetanou. Posolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Na zbytku másla zlehka opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme bešamelovou omáčku. Do uvařeného bešamelu vmícháme dýňové pyré. Směs posolíme a okořeníme. Pekáč vymažeme a na dno dáme trochu dýňového bešamelu. Rozložíme na něj pláty lasagní, přikryjeme je špenátem a posypeme rozdrobenou Nivou. Opět polijeme bešamelem, rozložíme další plátky lasagní, posypeme je žampiony, pokapeme omáčkou a nahoru dáme zbytek lasagní. Podle velikosti pekáče můžeme vrstvy opakovat. Vršek zalijeme dýňovým bešamelem, posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova. Posypeme pažitkou nebo jinými bylinkami dle chuti.
Zdroj: www.skolaplnazdravi.cz/recepty/lasagne-se-spenatem-a-dynovym-besamelem
Ingredience: