Den po dni se protloukám recepty jak od své babičky, maminky, přátel a kamarádů a vybírám mezi nimi ty, které Vás určitě dostanou. Dnes to bude bomba, kdo nezkusí, neuvěří! Domácí sýr. Sama jsem ho včera vyzkoušela a musím říct, že jsem lepší nejedla!
[caption id="at
Den po dni se protloukám recepty jak od své babičky, maminky, přátel a kamarádů a vybírám mezi nimi ty, které Vás určitě dostanou. Dnes to bude bomba, kdo nezkusí, neuvěří! Domácí sýr. Sama jsem ho včera vyzkoušela a musím říct, že jsem lepší nejedla!
[caption id="attachment_19547" align="aligncenter" width="445"]

Ilustrační foto.[/caption]
Suroviny:
- 1/2 kg kostky polo nebo plnotučného tvarohu (ne ve vaničce!)
- 1/2 l mléka (ideálně 4%, ne krabicové!)
- 1/2 menší lžičky jedlé sody
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce másla
- sůl dle chuti
Příprava:
Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu, přilijeme citronovou šťávu a hrnec z plotny odstavíme. Tvaroh se jemně nataví a mléko srazí. (Srazilo by se i bez přidání citronové šťávy, ale jistota je jistota). Celou směj důkladně přecedíme. V hrnci si rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit. Natavenou směs přendáme do libovolné nádoby, ve které bude sýr chladnou a tuhnout. V chladu a suchu necháme uležet do druhého dne a podáváme.
Co říkáte? Také se vám tento recept zdá nadmíru jednoduchý? Vyzkoušejte a podělte se s námi o výsledek!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)