Grilované ryby s rajčaty a cibulí
Co budete potřebovat:
- 4ryby (pražma nebo mořský vlk, cca 400 g/ks)
- 4 lžícePodravka přísada s česnekem
- 75 mlolivového oleje
- 2cibule
- 4jarní cibulky
- 400 gcherry rajčat
- citrón
- pepř
- Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a pořádně je zevnitř i zvenku potřeme směsí připravenou z Podravka přísady s česnekem a z olivového oleje. Necháme asi 40 minut odpočinout, aby se chutě propojily.
- Grilovací rošt potřeme olivovým olejem a předehřejeme jej. Ryby naskládáme na rošt a podle velikosti je grilujeme z každé strany 5 až 8 minut.
- K rybám přidáme cibuli nakrájenou na půlky, jarní cibulku a cherry rajčata a grilujeme dokud zelenina nezměkne.
- Když jsou ryby hotové, sundáme je z grilu a vložíme na talíř. Servírujeme s grilovanou zeleninou.
Servírování: Hotové jídlo posypeme nahrubo pomletým pepřem, nastrouhanou citrónovou kůrou a zakápneme zbytkem olivového oleje.
Rada: Během grilování ryby často potírejte větvičkou rozmarýnu namočenou v olivovém oleji - dodáte tak jídlu ješte více chuti a vůně.
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: