před 10 lety, 26.09.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Šťouchaná buchta. Jak na ní?
Díky Romaně za opětovné připomenutí této super rychlé a skvělé buchty. Už si ani nepamatuji, kdo mi jí kdy poprvé udělal, ale od té doby jí zbožňuji... Její dokonalost je v rychlosti, nenáročnosti surovin a hlavně ve výborné chuti.
Suroviny:
TĚSTO:
35 dkg polohru
Díky Romaně za opětovné připomenutí této super rychlé a skvělé buchty. Už si ani nepamatuji, kdo mi jí kdy poprvé udělal, ale od té doby jí zbožňuji... Její dokonalost je v rychlosti, nenáročnosti surovin a hlavně ve výborné chuti.
Suroviny:
TĚSTO:
- 35 dkg polohrubé mouky
- 12-15dkg cukru
- 1prášek do pečiva
- 12dkg rozpuštěné Hery
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 3/4 hrnku mléka
- špetka soli
POLEVA:
- 18dkg másla nebo Hery
- 4 lžíce rumu
- 3 lžíce horké vody
- 20-25dkg práškového cukru
- 4 dkg kakaa
Příprava:
BUCHTA - mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Polevu necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.
Jak jsem psala už výše, je to superrychlé, nenáročné a opravdu skvělé. Znáte? Nebo vyzkoušíte poprvé? Napište nám, jak vám chutnala!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)