Šťouchaná buchta. Jak na ní?

Šťouchaná buchta. Jak na ní?

Díky Romaně za opětovné připomenutí této super rychlé a skvělé buchty. Už si ani nepamatuji, kdo mi jí kdy poprvé udělal, ale od té doby jí zbožňuji... Její dokonalost je v rychlosti, nenáročnosti surovin a hlavně ve výborné chuti.  Suroviny: TĚSTO: 35 dkg polohru


Díky Romaně za opětovné připomenutí této super rychlé a skvělé buchty. Už si ani nepamatuji, kdo mi jí kdy poprvé udělal, ale od té doby jí zbožňuji... Její dokonalost je v rychlosti, nenáročnosti surovin a hlavně ve výborné chuti.  ffffff

Suroviny:

TĚSTO:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 12-15dkg cukru
  • 1prášek do pečiva
  • 12dkg rozpuštěné Hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • špetka soli
  POLEVA:
  • 18dkg másla nebo Hery
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
  • 20-25dkg práškového cukru
  • 4 dkg kakaa
 

Příprava:

BUCHTA - mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance". POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Polevu necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.   Jak jsem psala už výše, je to superrychlé, nenáročné a opravdu skvělé. Znáte? Nebo vyzkoušíte poprvé? Napište nám, jak vám chutnala!   Markét ,)