před 10 lety, 01.10.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Stará dobrá klasika? Tvarohové šátečky!
O této pochoutce se nemusím ani dlouho rozepisovat, neboť ji každý z vás jistě důvěrně zná. Spousta z vás tvarohové šátečky jistě nejen ochutnala, ale také pekla. Pokud ne, zde je recept a můžete to napravit.
Suroviny:
TĚSTO:
500gr. hladké mouky
špetka soli
pů
O této pochoutce se nemusím ani dlouho rozepisovat, neboť ji každý z vás jistě důvěrně zná. Spousta z vás tvarohové šátečky jistě nejen ochutnala, ale také pekla. Pokud ne, zde je recept a můžete to napravit.

Suroviny:
TĚSTO:
- 500gr. hladké mouky
- špetka soli
- půl hrnku cukru
- vanilkový cukr
- 200ml vlažného mléka
- 2vejce
- 3cm plátek hery - rozpustit
- půl kostky droždí
NÁPLŇ:
- vaničkový tvaroh
- cukr dle chuti
- citr. šťáva
- půl sáčku van. pudinku
Příprava:
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Po vykynutí rozválíme na 1 cm vysokou placku a rádýlkem vykrájíme čtverce (velikost si určíme podle sebe). Na čtverečky klademe tvarohovou náplň, protilehlé rožky spojujeme k sobě. nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat drobenkou. Pečeme na 200 stupňů do zezlátnutí.
Věřte, že se po nich jen zapráší. Jsou krásně nadýchané a chuťově se jim nedá nic vytknout.
Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)