Stará dobrá klasika? Tvarohové šátečky!

Stará dobrá klasika? Tvarohové šátečky!

O této pochoutce se nemusím ani dlouho rozepisovat, neboť ji každý z vás jistě důvěrně zná. Spousta z vás tvarohové šátečky jistě nejen ochutnala, ale také pekla. Pokud ne, zde je recept a můžete to napravit.  Suroviny: TĚSTO: 500gr. hladké mouky špetka soli pů


O této pochoutce se nemusím ani dlouho rozepisovat, neboť ji každý z vás jistě důvěrně zná. Spousta z vás tvarohové šátečky jistě nejen ochutnala, ale také pekla. Pokud ne, zde je recept a můžete to napravit. 

šátečky

Suroviny:

TĚSTO:
  • 500gr. hladké mouky
  • špetka soli
  • půl hrnku cukru
  • vanilkový cukr
  • 200ml vlažného mléka
  • 2vejce
  • 3cm plátek hery - rozpustit
  • půl kostky droždí
  NÁPLŇ:
  • vaničkový tvaroh
  • cukr dle chuti
  • citr. šťáva
  • půl sáčku van. pudinku
 

Příprava:

Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Po vykynutí rozválíme na 1 cm vysokou placku a rádýlkem vykrájíme čtverce (velikost si určíme podle sebe). Na čtverečky klademe tvarohovou náplň, protilehlé rožky spojujeme k sobě. nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat drobenkou. Pečeme na 200 stupňů do zezlátnutí. Věřte, že se po nich jen zapráší. Jsou krásně nadýchané a chuťově se jim nedá nic vytknout.   Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek.   Markét ,)