Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou - nové recepty, grilování, marinády a zálivky

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou - nové recepty, grilování, marinády a zálivky

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou, které si úspěšně našly cestu k českým domácím kuchařkám a kuchařům, se výborně hodí pro přípravu pokrmů na gril, do marinád a zálivek. Recepty nejen na toto téma pro rok 2015 připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante


Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou, které si úspěšně našly cestu k českým domácím kuchařkám a kuchařům, se výborně hodí pro přípravu pokrmů na gril, do marinád a zálivek. Recepty nejen na toto téma pro rok 2015 připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante, Jan Souček. Snímek obrazovky (20)Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček oceňuje, že balzamika jsou připravena k okamžité spotřebě, nemusí se redukovat, dobře drží na salátu a jsou vynikající v marinádách. Při přípravě receptů s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou pro letošní sezonu vycházel právě z těchto jejich vlastností. V receptech jsou pečená i grilovaná masa, grilovaný camembert, ryby, saláty, polévky i dezerty.

Marinády, dresinky, zálivky a dipy, které zvládne každý

S balzamikovými krémy lze jednoduše a rychle vykouzlit chuťově vynikající a nevšední marinády, dipy a zálivky. V kombinaci s medem, zázvorem, chilli, jogurtem nebo švestkovými povidly a pivem vzniknou výborné kombinace chutí. Šéfkuchař Jan Souček vytvořil v rámci receptů s balzamiky i variace na marinády a dresinky.

Snímek obrazovky (21)Tipy Jana Součka na přípravu marinád

při použití balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou do marinády stačí použít menší množství oleje dobu marinování lze zkrátit, pokud necháme potraviny v pokojové teplotě – cca 3 hod oproti celé noci v lednici – maso se otevře a vtáhne do sebe více chuti než je maso vloženo do marinády, je třeba jej důkladně osušit, protože voda v marinádě při grilování způsobuje prskání.

Videorecepty

Podle receptů Jana Součka bylo natočeno 15 videoreceptů s herečkou Markétou Hrubešovou, v režii Michala Herze. Herečka recepty okomentovala takto: „S balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou se mi vařilo bezvadně. Líbí se mi jejich široké využití v teplé i studené kuchyni, ve středomořské i v té naší. Řecká balzamika jsou navíc velmi praktická – buď jimi přímo ochutíte pokrm, nebo je vmícháte do marinády či zálivky a je hotovo – nemusíte je nijak upravovat. Mezi mé favority v receptech, které jsme točili, patří jednoznačně hovězí pupek marinovaný v tmavém balzamikovém krému a úžasná vanilková panna cotta s jahodami.“ Recepty jsou ke zhlédnutí na youtube.

Snímek obrazovky (22)Výrobky značky Kalamáta Papadimitriou na českém trhu - 4 druhy balzamikových krémů a 1 balzamikový ocet.Produktovou řadu Kalamáta Papadimitriou u nás zastupují: balzamikový ocet a čtyři balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou:

bílý tmavý bílý s příchutí citronu a pomeranče tmavý s příchutí fíku

Balzamikové krémy představují kvalitní balzamikovou redukci vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Krémy mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. V jedné lžíci balzamikového krému je obsaženo 13 kalorií a žádný tuk.

Snímek obrazovky (19)Tradiční výroba u rodinné značky Papadimitriou

Balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou je vyráběn tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv ve výrobním závodě firmy Papadimitriou několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby. Ve své domovině je dlouhodobě jedničkou na trhu a v současnosti se vyváží do více než dvaceti zemí po celém světě. Kvalita a tradice, která se snoubí v této lahodné tekutině, z ní činí plnohodnotného konkurenta slavnějších italských balzamik, kterého rozhodně stojí za to vyzkoušet. Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením balzamikového octa. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.

Kde se dají balzamikové krémy koupit a kolik stojí

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus, Hypermarket Albert a dočasně v bývalých prodejnách Interspar. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč. Recepty od zítřka na dokonalazena.cz ! :- )