Vánoční cukroví: Linecké!

Vánoční cukroví: Linecké!

Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, ve kterém se dnes podíváme na jedno z nejtradičnějších. Jedná o linecké, slepované, které babička peče pravidelně každý rok a maže výbornou, domácí rybízovou marmeládou. Děláte je i vy? Suroviny: 310g hladké mouky


Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, ve kterém se dnes podíváme na jedno z nejtradičnějších. Jedná o linecké, slepované, které babička peče pravidelně každý rok a maže výbornou, domácí rybízovou marmeládou. Děláte je i vy?

Suroviny:

  • 310g hladké mouky
  • 110g cukru moučka
  • 210g máslo - může být i hera
  • 2 žloutky
  • Kůra z poloviny citronu - nejlépe chemicky neošetřeného
  • Na obalení - cukr moučka a vanilkový cukr.
  • marmeláda
 

Příprava:

Hladkou mouku prosejeme a přidáme změklé máslo, žloutky, moučku a kůru z citronu a vypracujeme hladké těsto. V lednici necháme těsto několik hodin odpočinout - nejméně dvě, ale můžete nechat klidně přes noc. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme námi zvolené tvary - pečeme na pečícím papíru - horkovzdušná trouba cca 150°C. V obyčejné troubě cca na 175 °C. A pečeme cca 10 min. Upečené linecké cukroví obalujeme ještě teplé - vrchní část ve směsi moučkového a vanilinového cukru. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.