před 8 lety, 12.12.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Vánoční cukroví: Linecké!
Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, ve kterém se dnes podíváme na jedno z nejtradičnějších. Jedná o linecké, slepované, které babička peče pravidelně každý rok a maže výbornou, domácí rybízovou marmeládou. Děláte je i vy?
Suroviny:
310g hladké mouky
Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, ve kterém se dnes podíváme na jedno z nejtradičnějších. Jedná o linecké, slepované, které babička peče pravidelně každý rok a maže výbornou, domácí rybízovou marmeládou. Děláte je i vy?
Suroviny:
- 310g hladké mouky
- 110g cukru moučka
- 210g máslo - může být i hera
- 2 žloutky
- Kůra z poloviny citronu - nejlépe chemicky neošetřeného
- Na obalení - cukr moučka a vanilkový cukr.
- marmeláda
Příprava:
Hladkou mouku prosejeme a přidáme změklé máslo, žloutky, moučku a kůru z citronu a vypracujeme hladké těsto.
V lednici necháme těsto několik hodin odpočinout - nejméně dvě, ale můžete nechat klidně přes noc.
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme námi zvolené tvary - pečeme na pečícím papíru - horkovzdušná trouba cca 150°C. V obyčejné troubě cca na 175 °C. A pečeme cca 10 min.
Upečené linecké cukroví obalujeme ještě teplé - vrchní část ve směsi moučkového a vanilinového cukru. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)