před 8 lety, 22.03.2017 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Ten nejlepší nepečený čokoládový dort!
Dnes přicházím s receptem, který si zamilujete! Vím, že to říkám vcelku často, ale v tomhle jsem se ještě nikdy nepletla. Recepty, které se Vám sem snažím dávat jsou vždy famózní a to i tento, na který jsem inspiraci načerpala u Andrejky Zikové! A teď už dost řečí, honem
Dnes přicházím s receptem, který si zamilujete! Vím, že to říkám vcelku často, ale v tomhle jsem se ještě nikdy nepletla. Recepty, které se Vám sem snažím dávat jsou vždy famózní a to i tento, na který jsem inspiraci načerpala u Andrejky Zikové! A teď už dost řečí, honem na nákup!
Suroviny:
Těsto:
- 2 balení kakaových BéBé sušenek
- 130 g másla
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 250 ml šlehačky
- 300 g vysokoprocentní čokolády
Poleva:
- 100 g čokolády na polevu
- 150 ml šlehačky
Příprava:
Sušenky si rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Takto hotovou směs natlačíme do dortové formy, stejnoměrnou vrstvou a dáme ztuhnout do lednice.
Vyšleháme si šlehačku a poté ji smícháme s tvarohem a rozpuštěnou čokoládou - pozor! nesmí být horká. Tuto směs nalijeme na vychlazené těsto a vrátím opět zpět do lednice řádně vychladit.
Polevu si připravíme tak, že ohřejeme šlehačku, téměř k bodu varu, přidáme do ní čokoládu a vymíchanou ji nalijeme na řádně vychlazený koláč.
Nyní následuje poslední cesta do lednice a jakmile vše řádně zatuhne, máme hotovo!
Markét ,)
foto: Andrea Ziklová
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)