Rozmazlujte se o víkendu dobrou snídaní

Rozmazlujte se o víkendu dobrou snídaní

Vykouzlete s mandlovými nápoji Alpro neodolatelné snídaně! Najděte svou oblíbenou smoothie kombinaci. Připravte si doslova královskou hostinu plnou nejlepších mandlových lahůdek. Zařaďte vybrané mandlové dobroty na seznam oblíbených rodinných snídaňových receptů. Zahřejte se teplým čajem nebo kávou s kapkou mandlového nápoje. Připravte s nimi během minuty rychlou snídani, popadněte ji a vydejte se vstříc celému dni, s tím nejlepším základem – lahodnou mandlovou snídaní.


 

Francouzský toast

8 plátků staršího toustového chleba
2 vejce
150 ml mandlového nápoje Alpro Original
lžička skořice

Na ozdobu: rostlinná alternativa jogurtu Alpro, ovoce dle výběru

V misce rozmícháme rostlinný nápoj Alpro, vejce a skořici. Ve směsi namočíme plátky toustového chleba.
Po obou stranách osmažíme dozlatova. Dozdobíme rostlinnou alternativou jogurtu Alpro a ovocem dle výběru. Ihned podáváme.

 

Úžasné palačinky s rozinkami

225 ml mandlového nápoje Alpro Original
115 g mouky
2 vejce
30 ml studené vody
25 g cukru
hrst rozinek
špetka soli

V míse smícháme mouku, sůl, vejce, mandlový nápoj Alpro Original, studenou vodu a cukr. Vytvoříme hladké těsto a přidáme rozinky. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova.


Ovesné jablečné muffiny

150 ml mandlového nápoje Alpro Original
1 jablko, 125 ml jablečné šťávy
2 vejce, 250 g ovesných vloček
70 g vlašských ořechů
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce jablečného octa
1/2 lžičky soli

Na posypání: 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů


Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve středně velké míse smícháme jablečnou šťávu, mandlový nápoj Alpro, jablečný ocet, rozpuštěný kokosový olej a vejce. Přimícháme suché ingredience: ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl. Jablko nakrájíme na kostičky a přimícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazaných muffinových formiček. Připravené muffiny posypeme ovesnými vločkami
a nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme 25 – 30 minut. Zda jsou muffiny hotové, zkontrolujeme špejlí.

Špenátové muffiny

200 ml neslazeného mandlového nápoje Alpro, 230 g samokypřící mouky
1 lžíce prášku do pečiva, 300 g špenátu
1 stroužek česneku, 3 vejce
60 g sýru feta, nakrájeného na drobné kostičky
1 lžíce směsi čerstvých bylinek, např. petržele, koriandru a máty
olivový olej
200 g krájených rajčat

Na pánvi osmahneme špenát s česnekem. Slijeme všechnu nadbytečnou vodu a špenát dobře rozmixujeme. Předehřejeme troubu na 160 °C. Formu na muffiny vymažeme, použít můžeme také silikonové formičky. Vejce ušleháme s neslazeným mandlovým nápojem Alpro. Postupně přidáváme mouku a prášek do pečiva. Špenát smícháme s kostičkami sýru feta, okořeníme směsí bylinek, zalejeme vaječnou směsí a celé dobře promícháme. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a na závěr ozdobíme zbylými bylinkami. Muffiny pečeme 30 – 40 minut. Špejlí ověříme, zda jsou muffiny uvnitř hotové. Poté troubu vypneme a necháme v ní muffiny ještě deset minut dopéct.  Špenátové muffiny vyjmeme z formiček, jako přílohu servírujeme rajčatový salát.

 

 

Avokádový sendvič s mandlonézou

Mandlonéza:

1 šálek loupaných mandlí
250 ml mandlového nápoje Alpro Original
1 lžíce dijonské hořčice, kůra a šťáva z 1 citronu
2 lžičky kurkumy, sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje

Sendviče:

4 plátky tmavého chleba, 1 avokádo
řeřicha, ředkvičky, nasekaná pažitka
sůl a pepř

Pro přípravu mandlonézy v mixéru rozmixujeme všechny ingredience kromě olivového oleje. Olej postupně přikapáváme. Vytvoříme hladkou hmotu, v případě potřeby přidáme mandlový nápoj nebo olivový olej. Ochutnáme a dokořeníme. Plátky chleba potřeme trochou mandlonézy a ozdobíme je avokádem, řeřichou, ředkvičkami a nasekanou pažitkou. Podle chuti osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.

 

 Více informací také na www.alpro.com/cz