Smažená treska v pivním těstíčku s hořčicí a jogurtovým dipem

Smažená treska v pivním těstíčku s hořčicí a jogurtovým dipem


Ingredience:

1 kg tresky nakrájené na malé porce
250 g hladké mouky
250 ml piva
1 lžička hořčice
2 lžíce olivového oleje
Olivový olej na smažení

 

Jogurtový dip:

250 gramů jogurtu
2 polévkové lžíce jemně nasekané petrželky
2 polévkové lžíce jemně nasekaného kopru
2 stroužky česneku, jemně nasekané
2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
Sůl, Čerstvě mletý pepř


Postup:

Den předem tresku namočíme a zbavíme zbytku soli - ponoříme ji do studené vody po dobu alespoň 9 hodin. Vodu měníme každé 3 hodiny.

V hluboké misce smícháme mouku se dvěma lžícemi olivového oleje. Pak přidáme hořčici a pivo.
Vše promícháme, až nám vznikne hladké těsto. Připravíme si velkou pánev, kterou rozehřejeme  na vysokou teplotu a přidáme olivový olej. Obalenou tresku smažíme z obou stran a následně jí osušíme papírovým ubrouskem.

Na přípravu jogurtového dipu vezmeme bílý jogurt a balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem. Dále přidáme drobně nakrájený česnek, petrželku a kopr. Vše důkladně promícháme.
Nakonec přidáme sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.

Tresku podáváme spolu s jogurtovým dipem.