Pečení bez hranic s Lianou!
Představujeme vám značku LIANA – slovenského specialisty na kvalitní bezlepkové moučné směsi.
s chutí!
Nestíháte vykrajovat a zdobit perníky? Nevadí! Vyzkoušejte tento rychlý bezlepkový perníkový koláč, který vám přinese chuť a vůni Vánoc bez zbytečného stresu. Je jednoduchý na přípravu, krásně provoní celý domov
a navíc je hotový za chvilku. Ideální pro všechny, kdo si chtějí užít sváteční pohodu i bez lepku! Trvání: 30 minut / Porce: 16 ks
Ingredience:
Těsto
350 ml mléko
150 g med
120 ml olej
2ks vejce
150 g Cake mix Liana
150 g Fine mix Liana
70 g moučkový cukr
4 g Soda bikarbona Liana
Poleva
200 g moučkový cukr
1 ks Citronová poleva Liana
5 PL studená voda
1 KL olej
Dále potřebujeme
forma o rozměru 25 x 25 x 7 cm
zdobící kapsa na nanášení polevy
jedlé sušené květiny případně jinou dekoraci
Postup
- Těsto: všechny suroviny dáme do mísy a pomocí elektrického šlehače vyšleháme do hladka, až vznikne kompaktní těsto bez hrudek. Hotové těsto rovnoměrně vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 20 minut. Z vychladlého korpusu odstraníme pečící papír a povrch korpusu jemně očistíme.
- Poleva: ingredience spolu důkladně promícháme, dokud nevznikne hladká a jednolitá citrónová poleva.
Další recepty najdete u nás na webu v sekci RECEPTY.
zdroj/foto: LIANA
Re: Pečení bez hranic s Lianou!
Matej Sleev (host) / před měsícem 18.12.2024 22:33
Pečení je skutečně bez hranic a moc se mi líbí, jak recepty inspirují k experimentování. Nedávno jsem zkusil přidat chilli papričky do čokoládových muffinů a výsledek byl neskutečný. Pikantní čokoláda má prostě něco do sebe. Někdy, když ji vidím v obchodě, tak neodolám a koupím si přímo celou tabulky čokošky s pálivou chilli papričkou https://www.pocitpohody.cz/popularni-chilli-papricky.