Balíček pro přípravu jarního rizota s Garden Gourmet Špenátovo-sýrovým řízkem

Jaro je v plném proudu a s tímto ročním obdobím přichází i vlna nové svěží energie, která nás motivuje zkoušet neustále nové věci.
Zároveň mnohé z nás po dlouhé zimě doprovází také chuť okusit nové odlehčené pokrmy, a není proto důvod taková jídla do našich jídelníčků nezařadit! Jedním takovým jídlem je jednoznačně zeleninové rizoto s celerem
a rajčaty doplněné o novinku Garden Gourmet – Špenátovo-sýrový řízek! Věděli jste, že italské rizoto se připravuje z konkrétního druhu rýže jménem Arborio? Pochází z italské oblasti Piemont a svůj název nese po městečku z provincie Vercelli. Na severu Itálie má tento druh krátkozrnné rýže ideální podmínky v podobě vlhkého
a chladného klimatu a pěstuje se zde už zhruba od 14.-15. století.
Vyzkoušejte si tento jarní recept společně s námi a u toho si můžete zasoutěžit o box na jeho přípravu včetně dvou balení Špenátovo-sýrového řízku Garden Gourmet. Tak s chutí do toho!
Ingredience:
2 balení vegetariánského Špenátovo-sýrového řízku Garden Gourmet
400 g celeru
100 g rukolového salátu
1 velká cibule
20 cherry rajčat
300 g rýže Arborio
2 lžíce čerstvých italských bylinek, nasekaných
2 stroužky česneku
90 g parmezánu, strouhaného
150 ml suchého bílého vína
800 ml zeleninového vývaru
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na středním ohni opékáme cibuli, česnek a rýži, dokud cibule lehce nezhnědne. Do směsi přilijeme bílé víno.
Mezitím omyjeme celer a nakrájíme jej na malé kousky. Přidáme ho k rýži spolu s čerstvými bylinkami a počkáme, až rýže zcela absorbuje vlhkost. Pořád vaříme na středním ohni. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a po troškách přiléváme vývar. Vždy před přidáním vývaru počkáme, dokud se předchozí vývar nevstřebá.
Mezitím si připravíme Garden Gourmet Špenátovo-sýrový řízek podle návodu na obalu. Rýže by měla být měkká, akorát na skus, tzv. al dente. Ochutnejte a případně dokořeňte. Do rizota vmícháme polovinu parmezánu.
Rizoto podáváme se Špenátovo-sýrovým řízkem a ozdobíme zbylým parmezánem a čerstvě mletým pepřem.
Více informací o produktech Garden Gourmet naleznete zde.
Odpovězte na soutěžní otázku:
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)