Třešnička na konec
Tequila Sunrise, Chupito, Manhattan, co mají společného? Přeci třešničku! Pokud jste fanoušky domácích drinků, můžete si snadno připravit i tuhle ingredienci, která se při party a grilovačkách neztratí! Třešinky nebudou tak zářivě červené jako kupované, ale budou domácí a okořeněné podle vašich preferencí.
- 500 g vypeckovaných třešní bez stopky (ideálně pevné, kyselejší plody)
- 75 g Korunního cukru krystal
- 300 ml vody
- 1 skořice
- 1 vanilkový lusk
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 1 anýz
- 1 lžička nového koření
Do většího hrnce dejte cukr a vodu. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi. Přidejte koření, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Umyté a vypeckované třešně dejte do čistých sklenic. Po 15 minutách vyjměte koření a nalijte sirupovou směs na třešně tak, aby hladina byla aspoň 0,5 cm nad třešněmi. Pevně zavíčkujte, zavařte a uchovávejte v suchu a chladu. Třešničkám dejte tak měsíc na uležení. Po otevření skladujte v ledničce.
Více informací na: www.korunnicukr.cz nebo www.facebook.com/Korunnicukr. Nově jsme i na Instagramu @korunnicukr.
Zdroj foto: Shutterstock
Ingredience: