Třešnička na konec

Třešnička na konec

 

Tequila Sunrise, Chupito, Manhattan, co mají společného? Přeci třešničku! Pokud jste fanoušky domácích drinků, můžete si snadno připravit i tuhle ingredienci, která se při party a grilovačkách neztratí! Třešinky nebudou tak zářivě červené jako kupované, ale budou domácí a okořeněné podle vašich preferencí.

  • 500 g vypeckovaných třešní bez stopky (ideálně pevné, kyselejší plody)
  • 75 g Korunního cukru krystal
  • 300 ml vody
  • 1 skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 anýz
  • 1 lžička nového koření

Do většího hrnce dejte cukr a vodu. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi. Přidejte koření, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Umyté a vypeckované třešně dejte do čistých sklenic. Po 15 minutách vyjměte koření a nalijte sirupovou směs na třešně tak, aby hladina byla aspoň 0,5 cm nad třešněmi. Pevně zavíčkujte, zavařte a uchovávejte v suchu a chladu. Třešničkám dejte tak měsíc na uležení. Po otevření skladujte v ledničce.

 

 

Více informací na: www.korunnicukr.cz nebo www.facebook.com/Korunnicukr. Nově jsme i na Instagramu @korunnicukr.

 

Zdroj foto: Shutterstock

 

Ingredience: