Zeleninové chutney [čatní]
přísady
- 7 ks cibule
- 1 lžíce mleté skořice
- 500 g rajčat
- 500 g paprik
- 4 dl 8% octa
- 1 lžíce drceného hřebíčku
- 330 g bílého zelí
- 350 g Korunního cukru hnědého
- sůl
příprava
Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme najemno a prosolíme. Necháme odležet 24 hodin. Směs zeleniny dáme do velkého hrnce spolu s všemi ostatními přísadami. Pomalu dusíme až do úplného vydušení šťávy.
Zeleninové chutney plníme do dobře vymytých sklenic a horké zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zeleninové chutney podáváme jako přílohu podle chuti.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/zeleninove-chutney-catni/