Saltimbocca
- Doba přípravy: 20 min včetně grilování
- Obtížnost: lehká
- Počet porcí: 3
Ingredience
- 3 plátky telecího (zkuste sehnat panenku, pokud se nepovede, zvolte zadní nebo kýtu)
- 80 g prosciutto crudo
- lístky šalvěje
- sůl
- pepř
Postup
- Telecí maso nakrájejte na tenké plátky a rozklepejte plochou paličkou tak, aby maximální výška byla 0,5 cm.
- Tenké maso rozkrájíme na kousky nebo necháme plátek vcelku, záleží na vlastní volbě. Pokud jej nakrájíme na kousky, můžeme saltimboccu servírovat i jako jednohubky.
- Dáme rozpálit gril Sage BGR840 na 200 °C.
- Na každý kousek masa položíme prosciutto crudo a párátkem připevníme lístek šalvěje.
- Jakmile se ozve akustický signál, gril je připraven, můžeme začít grilovat
- Saltimboccu naskládáme na gril, pokládejte rovnou na rozpálenou plochu bez přidání dalšího tuku a přiklopíme horní desku. Použili nejnižší polohu – Low.
- Masu stačí 2-3 minuty a díky horní desce nemusíme saltimboccu otáčet. Vše jde velmi rychle, plátky masa jsou velmi tenké.
- Můžeme podávat jen tak, s kouskem pečiva nebo s brambory či bramborovou kaší a se sklenkou suchého bílého vína.
- Gril ještě zatepla setřeme papírovým ubrouskem a je uklizeno
Přejeme dobrou chuť!