Letní oběd těstoviny se špenátem

Letní oběd těstoviny se špenátem

Suroviny

1/2 hrnku Čerstvého mléka z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžeme použít jiné)
1 ks Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 balení listového špenátu
1 balení těstovin
1 ks cibule
4 stroužky česneku
1 špetka mletého pepře
2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
2 lžíce olej
1 špetka soli
150 g strouhaného sýru


Postup přípravy

Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem. Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

 

 

 

Ingredience: