Mini cheesecake
Ingredience
- 180 g ovesných sušenek Biskiti
- 70 g másla
- 500 g mascarpone
- 3 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce citrónové šťávy
POSTUP
Ovesné sušenky rozmixujeme v robotu nebo je vložíme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs nasypeme do formy na muffiny vymazané máslem a důkladně přitlačíme. Na okraji směs trochu zvedneme do boků formy.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 minut.
Mezitím si připravíme krém. Ručně smícháme mascarpone s cukrem, poté po jednom přidáme vejce. Na závěr dochutíme citrónovou šťávou, případně i vanilkou. Krém nalijeme na mírně vychladlý korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C (horkovzdušná) přibližně 25 minut, doba pečení se liší u každé trouby. Pro ideální výsledek vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplněný vodou.
Po upečení necháme cheesecaky dostatečně vychladit a zdobíme dle své chuti :)
zdroj: https://emco.cz/recepty/mini-cheesecake/
Ingredience: