Jahodový koláč
INGREDIENCE
Těsto
- 80 gmletých mandlí
- 175 ghrubé mouky
- 35 gpráškového cukru
- 1vanilkový cukr
- 1 lžičkacitrónové šťávy
- 125 gmásla
- 1vejce
Krém - 125 gjahodového džemu
- 1puding Dolcela vanilka bourbon premium
- 50 gcukru
- 300 mlmléka
- 200 mlsmetany na šlehání
Na dekoraci - 3-4čerstvé jahody
- šlehačka
POSTUP
- Dáme rozehřát troubu na 200° C. Do pomletých mandlí přidáme mouku, práškový a vanilkový cukr, citrónovou šťávu, máslo a vše promícháme elektrickým mixérem. Přidáme vejce, dobře promícháme a necháme 30 minut odstát.
- Těsto vyválíme a položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 10 cm). Pečeme 15-20 minut.
- Upečené těsto necháme vychladnout a potřeme jahodovým džemem.
- Pudingový prášek smícháme s cukrem a 50 ml mléka. Zbylé mléko spolu se smetanou přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný pudingový prášek a vaříme za stálého míchání 1-2 minuty. Uvařený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnout.
- Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami, šlehačkou a praženými mandlovými plátky.
Malé tajemství: Koláč můžeme také ozdobit sezónním ovocem.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/915903/jahodovy-kolac/
- 2 lžícemandlových plátků
Ingredience: