Jahodový koláč

Jahodový koláč

INGREDIENCE
Těsto

  • 80 gmletých mandlí
  • 175 ghrubé mouky
  • 35 gpráškového cukru
  • 1vanilkový cukr
  • 1 lžičkacitrónové šťávy
  • 125 gmásla
  • 1vejce

    Krém
  • 125 gjahodového džemu
  • 1puding Dolcela vanilka bourbon premium
  • 50 gcukru
  • 300 mlmléka
  • 200 mlsmetany na šlehání

    Na dekoraci
  • 3-4čerstvé jahody
  • šlehačka

 

POSTUP

  1. Dáme rozehřát troubu na 200° C. Do pomletých mandlí přidáme mouku, práškový a vanilkový cukr, citrónovou šťávu, máslo a vše promícháme elektrickým mixérem. Přidáme vejce, dobře promícháme a necháme 30 minut odstát.
  2. Těsto vyválíme a položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 10 cm). Pečeme 15-20 minut.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout a potřeme jahodovým džemem.
  4. Pudingový prášek smícháme s cukrem a 50 ml mléka. Zbylé mléko spolu se smetanou přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný pudingový prášek a vaříme za stálého míchání 1-2 minuty. Uvařený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnout.
  5. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami, šlehačkou a praženými mandlovými plátky.

Malé tajemství: Koláč můžeme také ozdobit sezónním ovocem.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/915903/jahodovy-kolac/

 

 

  • 2 lžícemandlových plátků
Ingredience: