Krevety na špízu s grilovanou polentou

Krevety na špízu s grilovanou polentou
Ingredience
    • 250 g krevet
    • 200 g polenty
    • citron
    • olivový olej
    • čerstvé bylinky – petržel, rozmarýn
    • chilli
    • sůl
    • pepř

 

POSTUP:

  1. Nejprve si naložte krevety a dejte je na chvilku odležet, aby se chutě propojily. Použijte k tomu šťávu z citronu, olivový olej, chilli dle chuti, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky (rozmarýn a petrželka).
  2. Polentu připravte dle návodu (horká voda/vývar, sůl, pepř) a dejte rozpálit troubu.
  3. Nedávejte tolik tekutiny, nepřipravujete kaši, ale hustší konzistenci. Hustou směs přendejte do pekáče nebo na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřete stěrkou na tenkou vrstvu (do 1 cm) a upečte v troubě. Ideálně horkovzduchem na 210 °C cca 15 minut.  
  4. Krevety napíchejte na špízové jehly.
  5. Hotovou upečenou polentu nakrájejte na kousky.
  6. Rozpalte gril Sage BGR840 na 200 °C.
  7. Na hladkou desku grilu dejte olivový olej a zde připravte polentu.
  8. Na vroubkovanou desku dejte špízy s krevetami. Krevety jsou hotové během chvilky.
  9. Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem.
  10. Podávejte se sklenkou bílého vína.

Tip: pokud vám zbude pečená polenta, použijte ji jako základ na jednohubky místo pečiva.

 

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/krevety-na-spizu-s-grilovanou-polentou

Ingredience: