Krevety na špízu s grilovanou polentou
Ingredience
-
- 250 g krevet
- 200 g polenty
- citron
- olivový olej
- čerstvé bylinky – petržel, rozmarýn
- chilli
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Nejprve si naložte krevety a dejte je na chvilku odležet, aby se chutě propojily. Použijte k tomu šťávu z citronu, olivový olej, chilli dle chuti, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky (rozmarýn a petrželka).
- Polentu připravte dle návodu (horká voda/vývar, sůl, pepř) a dejte rozpálit troubu.
- Nedávejte tolik tekutiny, nepřipravujete kaši, ale hustší konzistenci. Hustou směs přendejte do pekáče nebo na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřete stěrkou na tenkou vrstvu (do 1 cm) a upečte v troubě. Ideálně horkovzduchem na 210 °C cca 15 minut.
- Krevety napíchejte na špízové jehly.
- Hotovou upečenou polentu nakrájejte na kousky.
- Rozpalte gril Sage BGR840 na 200 °C.
- Na hladkou desku grilu dejte olivový olej a zde připravte polentu.
- Na vroubkovanou desku dejte špízy s krevetami. Krevety jsou hotové během chvilky.
- Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem.
- Podávejte se sklenkou bílého vína.
Tip: pokud vám zbude pečená polenta, použijte ji jako základ na jednohubky místo pečiva.
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/krevety-na-spizu-s-grilovanou-polentou
Ingredience: