Tiramisu

Tiramisu

Ingredience

  • 500 g mascarpone

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g cukrářských piškotů (Savoiardi)
  • 2x dvojité espresso
  • 20 ml likéru Amaretto
  • kakao na posypání
  • čerstvé jahody na ozdobu

 

POSTUP

Mascarpone a smetanu vyndejte z lednice minimálně tři hodiny před výrobou Tiramisu, aby se suroviny ohřály na pokojovou teplotu.

Mezitím si připravte dva šálky dvojitého espressa. Vložte páku se sítkem na dva šálky do nástavce na mlýnek u kávovaru Sage BES870CRN THE BARISTA EXPRESS. Na FILTER SIZE si překlikněte na funkci DOUBLE a jedním stlačením na páku si nechte namlít kávu.

Tamperem upěchujte mleté kafe v páce a případně na srovnání můžete použít Razor™.

Páku zajistěte pod sprchou a zapněte si funkci dvojité espresso.

Celý postup zopakujte a do druhého šálku připravte ještě jedno dvojité espresso.

Pákou bez kávy můžete ještě jednou nechat protéct vodu naprázdno, abyste páku i sprchu vypláchli.

Espresso nalijte do nerezové konvičky na napěnění mléka a přidejte k němu likér Amaretto.

Mascarpone si vložte do misky a ručním šlehačem lehce do něj zašlehejte cukr. Poté pomalu přilévejte smetanu a vyšlehejte si krémově hladkou konzistenci.

Piškotami si vyskládejte dno nádoby, ve které Tiramisu budete dělat, a piškoty přelijte kávou, které máte nachystané v konvičce.

Na piškoty rozprostřete půlku směsi z mascarpone a na ně další vrstvu piškotů, které opět polijte kávou.

Nakonec dejte zbytek směsi z mascarpone a posypejte kakaem.

Dezert vložte do lednice a nechte jej ztuhnout. Nejlépe do druhého dne, kdy se krásně naleží.

Tiramisu můžete dozdobit srdíčky z čerstvých jahod.

 

Tip: Pokud nemáte výrobu espressa úplně v ruce, použijte filtr DUAL WALL pro dvojité espresso. Dvojité dno vám výrobu espressa výrazně usnadní.

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/tiramisu

 

 

Ingredience: