Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami

Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami

Ingredience:


Křehké těsto:

  • 200 g mouky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 1/4 lžíce citrónové kůry
  • žloutek


Dodatečně:

  • 200 ml šlehačky 36%
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 250 g borůvek

 

POSTUP:

Mouku přesejeme do nádoby robotu. Přidáme cukr moučku, nakrájené na menší kousky máslo, žloutek, citrónovou šťávu a kůru. Mixujeme při středních otáčkách až vznikne jemná drobenka. Obsah nádoby přendáme na kuchyňský vál a krátce zaděláme hladké těsto. Na 30 minut vložíme do ledničky. Vychlazeným těstem vyložíme formičky na bábovičky. Pečeme dozlatova po dobu cca 10 minut v teplotě 180 stupňů. Hotové bábovičky necháme vychladnout a vyndáme z formiček.

Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní se lžící mléka. Necháme úplně vychladnout za občasného míchání. Ušleháme šlehačku na tuhou pěnu při nejvyšších otáčkách. Přidáme mascarpone a (studenou!) rozpuštěnou bílou čokoládu. Pomocí cukrářského rukávu plníme bábovičky krémem a zdobíme čerstvými borůvkami.

Dobrou chuť!

 

 

 

zdroj: https://www.sencor.cz/krehke-babovicky-s-kremem-mascarpone

 

 

Ingredience: