Raw bezlepkové marokánky

Raw bezlepkové marokánky

SPOTŘEBIČE: mixér, sušička

SUROVINY na cca 32 ks:

  • lískový oříšek předem namočený a usušený (16 g)
  • mandle předem namočené a usušené (56 g)
  • slunečnice předem namočená a usušená (8 g)
  • sušená meruňka nesířená (40 g)
  • rozinka nesířená (40 g)
  • kokosový cukr (1,5 lžíce = 22,5 ml)
  • banán (160 g oloupaný)

 

POLEVA

  • kakaové máslo (52 g)
  • agáve sirup tmavé (necelá 1 lžička)
  • kakao (20 g)


POSTUP:

Nožem nasekejte lískové oříšky a mandle, dejte do mísy.

Suché meruňky nakrájejte nožem na drobné kostičky a přidejte do mísy.                               

Dále přidejte slunečnici, rozinky a kokosový cukr a vše promíchejte dohromady.

Rozmixujte banán na kaši a smíchejte s obsahem v míse.

Lžičkou tvořte placičky na nepřilnavou vložku sušícího plátu a dejte sušit na 12 hodin při 42°C.                    

Všechny suroviny na čokoládovou polevu rozmixujte a následně s ní marokánky ozdobte. Následně uchovejte v lednici.

 

Zdroj receptu a fotek: bistRAWveg, www.bistrawveg.cz

 

 

Ingredience: