Vyzkoušejte oblíbené žloutkové řezy
Suroviny:
Poleva:
- 280 kg cukr moučka
- 6 ks žloutek
Těsto:
- 1 polévková lžíce rumu
- 160 g mouka hrubá
- 250 g cukr krupice
- 280 g ořechy vlašské mleté
- 280 g máslo
- 6 ks bílek
Příprava:
Do mísy vložíme mleté vlašské ořechy, máslo, cukr krupici, hrubou mouku, rum. Bílky musíme našlehat a poté přidat k ostatním ingrediencím, promíchat a těsto vložit na plech. Pečeme v předehřáté troubě max. 30minut.
Jestli je řez hotový zjistíme tak, že vezmeme špejli a píchneme do řezu, pokud se nelepí, můžeme řez vyndat. Polevu uděláme z cukru a žloutků. Naneseme na upečený vychladlý řez a necháme usušit přes noc.
Je to opravdu snadné a vynikající. Vyzkoušejte také!
Ingredience: