Spicy Butter Enzo
Recept na drink:
1. Do mixeru, či smoothie makeru nalijeme 1 hrnek horké filtrované kávy Enzo Bencini Elemento
2. Přidáme lžíci kořeněného másla a 2 lžičky cukrového sirupu demerara
3. Vše řádně promícháme v mixeru, aby se vytvořila pěna
4. Přelijeme do sklenice a ozdobíme badyánem a muškátovým oříškem
Domácí suroviny:
Příprava filtrované kávy ve french pressu
1. 15g zrnkové kávy nejprve na hrubo umeleme a nasypeme do french press
2. Zalijeme 250ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme
3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu
4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili
Příprava kořeněného másla
- Do šlehače s lopatkovým nástavcem dáme 1hrnek změklého másla
2. Přidáme ¼ hrnku třtinového cukru, a mix zimního koření, které jsme nejprve podrtili
3. Špičku lžičky mleté skořice, ½ lžičky nového koření, špetku mletého zázvoru, 2 hřebíčky, špetku soli.
4. Po umíchání vložíme do misky, či fólie a dáme do chladničky, kde vydrží až 2 týdny.
Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g
Ingredience: