Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Na přípravu nádivky budete potřebovat:

· 400 g uzené krkovice

· 4 ks vajec

· 6 ks housek

· 50 g másla

· 250 ml plnotučného mléka

· 100 g petrželky

· sůl, pepř

· muškátový květ

 

Postup:

Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Starší housky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvilce vymačkáme přebytečné mléko a housky přidáme k nakrájenému masu. Směs osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a nasekanou petrželku. Nasekané petrželky můžete klidně přidat více, v nádivce je výborná. Poté oddělíme žloutky od bílků a žloutky smícháme s ostatními surovinami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hotové směsi. Nádivku rozprostřeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 30-40 minut do zlatova. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou. Najdeme-li na jaře mladé kopřivy, můžeme je použít místo nasekané petrželky. Do nádivky se skvěle hodí i nasekané mandle, které do směsi vmícháme společně s kořením.

Ingredience: