Shakshuka s Ajvarem
Příprava
- Nejprve si uvaříme fazole doměkka, které vaříme v nové vodě a solíme až před koncem vaření.
- V hluboké pánvi opečeme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli. Opékáme 2 minuty a přidáme prolisovaný česnek a papriky nakrájené na kostičky. Až zelenina změkne, přidáme krájená rajčata, Ajvar a vše spolu pár minut opékáme, dokud směs nezhoustne.
- Přidáme uvařené a scezené fazole a promícháme. Ve směsi si uděláme tři „díry“ a rozklepneme do nich vajíčka, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni alespoň 5 minut.
- Ke konci vaření posypeme nakrájenou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou.
- Podáváme s oblíbeným pečivem.
Rada: Tip: Kdo nemá rád pikantnější jídla, může použít Ajvar jemný.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/007128ba-6392-11eb-b98c-0242ac120032/shakshuka-s-ajvarem/
Ingredience: