Maďarský kuřecí paprikáš

Maďarský kuřecí paprikáš

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 kg kuřecích stehen (rozdělená na horní a dolní část)
  • 150 g cibule
  • 200 g zelené kapie
  • 2-3 ks nakládané pálivé papriky
  • 1-2 ks sušené chilli papričky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce Podravka přísady do jídel
  • 100 ml zakysané smetany
  • 500 ml vody

 

Příprava

  1. V pánvi zahřejte olej a smažte kuře ze všech stran, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a kapii nakrájenou na tenké proužky. Restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte najemno nakrájené pálivé papriky a chilli papričky, mletou papriku a lžíci Podravka přísady do jídel.
  4. Dobře promíchejte, zalijte vodou, přikryjte pokličkou a vařte, dokud kuře nezměkne.

Servírování: Odstavte z plotny, vmíchejte zakysanou smetanu a podávejte s těstovinami (nudle nebo tagliatelle).

Rada: Pokud nemáte rádi ostrá jídla, odstraňte z chilli papriček semínka.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/4e495db2-6489-11eb-bb9b-0242ac120032/madarsky-kureci-paprikas/

 

 

Ingredience:

kuřecí stehna