Celozrnné špagety s pálivou čočkovou omáčkou

Celozrnné špagety s pálivou čočkovou omáčkou

SUROVINY

 

 

POSTUP

1) Špagety uvaříme doměkka v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu. U celozrnných to bývá zhruba 10–12 minut. Čočku uvařte v osolené vodě po dobu 15—20 minut doměkka.
2) Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a osmahneme na něm na dorbno nakrájenou šalotku společně s na plátky nakrájeným česnekem a chilli. Přidáme protlak, zamicháme a vše restujte zhruba 2 minuty za stálého míchání.
3) Čočku zcedíme a přidáme ji společně s drcenými rajčaty do pánve. Ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a lehce provaříme.
4) Do směsi přidáme sušenou bazalku, na plátky nakrájené černé olivy, dochuťte solí a pepřem a zamícháme.
5) Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.