Rýžové nudle s hovězím masem
SUROVINY
- 250 g hovězí roštěné
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru (cca 2 cm)
- lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 lžíce tamari nebo sojové omáčky
- 1 lžička medu
- 100 ml vývaru nebo vody
- 100 g rýžových nudlí
- jarní cibulka na posypání (50 g)
POSTUP
1) Rýžové nudle vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme namáčet. Maso nakrájíme na nudličky a přesuneme do mísy. Přidáme k němu prolisované stroužky česneku.
2) Zázvor zbavíme slupky a nastrouháme najemno. Přidáme k masu společně s kukuřičným škrobem a lžící oleje. Osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a dáme stranou.
3) Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na plátky.
4) Rozpálíme si nepřilnavou pánev a vložíme na ni naložené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran (20 minut) , a přihodíme nakrájenou papriku a cibuli.
5) Takto restujeme cca 5 minut. Poté přidáme tamari, med a vývar (nebo vodu). Pořádně promícháme a necháme omáčku trochu zhoustnout.
6) Rýžové nudle v hrnci přivedeme k varu a průběžně kontrolujeme, aby se nepřevařily. Rýžové nudle vaříme po dobu, která je uvedena na obalu, obvykle je to ale jen prá minut.
7) Maso podáváme s nudlemi a posypané jarní cibulkou.