Rýžové nudle s hovězím masem

Rýžové nudle s hovězím masem

SUROVINY

 

POSTUP

1) Rýžové nudle vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme namáčet. Maso nakrájíme na nudličky a přesuneme do mísy. Přidáme k němu prolisované stroužky česneku.
2) Zázvor zbavíme slupky a nastrouháme najemno. Přidáme k masu společně s kukuřičným škrobem a lžící oleje. Osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a dáme stranou.
3) Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na plátky.
4) Rozpálíme si nepřilnavou pánev a vložíme na ni naložené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran (20 minut) , a přihodíme nakrájenou papriku a cibuli.
5) Takto restujeme cca 5 minut. Poté přidáme tamari, med a vývar (nebo vodu). Pořádně promícháme a necháme omáčku trochu zhoustnout.
6) Rýžové nudle v hrnci přivedeme k varu a průběžně kontrolujeme, aby se nepřevařily. Rýžové nudle vaříme po dobu, která je uvedena na obalu, obvykle je to ale jen prá minut.
7) Maso podáváme s nudlemi a posypané jarní cibulkou.