Bábovka s cizrnou
Suroviny
- 400 g předvařené cizrny (může být z plechovky)
- 2 vejce
- 160 ml ovesného mléka
- 80 g rýžového sirupu
- 20 g kokosového oleje (rozpuštěného)
- 50 g holandského kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 180 g pohankové mouky
+
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C.
Cizrnu rozmixujte dohladka, přemístěte do mísy a smíchejte s vejci, mlékem, sirupem, olejem, kakaem, jedlou sodou, kypřicím práškem a pohankovou moukou.
Vzniklé těsto pečlivě promíchejte tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.
Formu na bábovku vymažte olejem, vysypte kakaem a přilijte těsto.
Vložte formu do trouby a pečte při 150–160 °C cca 60 minut.
Hotovou bábovku nakrájejte a podávejte.
TIP: Máte rádi sladké dezerty? Bábovku po vyklopení z formy posypte stévií nebo ji přelijte kokosovým karamelem. Recept na karamel najdete zde na webu: bit.ly/35YoYJO.