Bábovka s cizrnou

Bábovka s cizrnou

Suroviny

+

 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C.

Cizrnu rozmixujte dohladka, přemístěte do mísy a smíchejte s vejci, mlékem, sirupem, olejem, kakaem, jedlou sodou, kypřicím práškem a pohankovou moukou.

Vzniklé těsto pečlivě promíchejte tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.

Formu na bábovku vymažte olejem, vysypte kakaem a přilijte těsto.

Vložte formu do trouby a pečte při 150–160 °C cca 60 minut.

Hotovou bábovku nakrájejte a podávejte.
 
TIPMáte rádi sladké dezerty? Bábovku po vyklopení z formy posypte stévií nebo ji přelijte kokosovým karamelem. Recept na karamel najdete zde na webu: bit.ly/35YoYJO.