Tvarohový dort s jahodami
SUROVINY
- 60 g ovesných vloček
- 30 g arašídového másla
- 30 g kokosového oleje
- 2 kusy vaničky nízkotučného tvarohu 500g
- 3 lžičky agaru
- 1 lžička stévie (případně jiné sladidlo)
- 1 lžíce šťáva z 1/2 citrónu
- 200 g jahod
Postup přípravy
Na dort si připravte menší formu.
Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.
Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s medem.
Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem.
Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí.
Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.
Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.
Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.