Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

SUROVINY

 

Postup přípravy

Na dort si připravte menší formu.
 
Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.
 
Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s medem.
 
Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem.
 
Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí.
 
Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.
 
Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.
 
Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
 
Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.