Grilovaná klobása s vejmrdou

Grilovaná klobása s vejmrdou

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 120 minut Náročnost: *

Ingredience:

4 ks jehněčí klobásy z farmy Rudimov ve Zlínském kraji
8 ks jarní cibulky
10 g hořčičného semínka
100 g čerstvého křenu
100 g jablek
20 g plnotučné hořčice
0,1 l hovězího vývaru
2 lžičky octa
2 lžičky cukru krystal
sůl, pepř

Domácí chléb:  
250 g hladké mouky
250 g pšeničné mouky
300 ml vlažného mléka
8 g sušeného droždí
1 vejce
1 lžička celého kmínu
1 lžička cukru
1 lžička soli 


Postup (domácí chléb):

  1. Ze lžičky cukru, trochu vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a necháme odpočinout v pokojové teplotě po dobu nejméně 20 minut.
  2. Do mísy vložíme mouku, sůl, kmín, kvásek a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout
    a uválíme bochánek. Chléb potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.
  3. Chléb pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 50 minut.

Postup (grilovaná klobása s vejmrdou):

  1. Čerstvý křen a oloupané jablko nastrouháme na jemno. Přidáme hořčici, špetku soli, hovězí vývar, 1 lžičku octu, 1 lžičku cukru a vše důkladně promícháme a necháme odležet.
  2. Hořčičné semínko propláchneme v horké vodě a uvaříme do měkka.
  3. Klobásu a jarní cibulku ugrilujeme na ohni.

 

Tip: Vejmrda je staročeská příloha – dochucovadlo převážně k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané jablko společně s křenem perfektně doplní vepřové maso.

 

 

Ingredience: