Veganské tiramisu

Veganské tiramisu

SUROVINY

NA PIŠKOT

NA KRÉM

NA POSYPÁNÍ

 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C.
 
Mouku, mandle a prášek do pečiva smíchejte v míse.
 
Přidejte olej, stévii, mléko, espresso a zamíchejte.
 
Těsto nalijte do formy (20 cm x 30 cm) vyložené pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20–25 minut při 160–170 °C.
 
Než se upeče piškot, připravte si krém. Rozmixujte společně tofu, šálek espressa, vanilkový extrakt, arašídové máslo a pár lžic vody.
 
Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.
 
Z korpusu vykrájejte formičkou nebo sklenicí 12 stejných koleček.
 
Vezměte si sklenici nebo cukrářskou formu a na její dno dejte jedno vykrojené kolečko, pomažte tofu krémem, přiklopte druhým kolečkem a ještě jednou pomažte krémem.
 
Takto připravte 6 stejných porcí a dejte chladit na cca 1 hodinu do lednice.
 
Před podáváním každou porci posypte kakaaem.