Chilli con carne
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 2
- chilli 1 lžička
- paprika uzená sladká 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- mleté hovězí maso 500 g
- vývar 250 ml
- Prima Cucina Napoletana 1 sklenice
- červené fazole 1 plechovka
sůl
hořká čokoláda 1 kostička
- K podávání dle chuti
- koriandr
- tacos/nachos
- limetka
- čedar
- zakysaná smetana
- rýže
PŘÍPRAVA RECEPTU
Cibuli nakrájíte najemno a osmažíte ji v hrnci na lžíci oleje.
Když zesklovatí přidáte papriku nakrájenou na kostičky a po pár minutách také mleté hovězí maso.
Až se maso začne zatahovat, přidáte prolisovaný česnek, uzenou papriku, římský kmín a chilli. Vše také osolíte a zalijete rajčatovou omáčkou.
Plamen stáhnete na minimum a podlijete trochou vývaru.
Necháte pomalu dusit, asi hodinu až dvě, případně podlijete dalším vývarem. Před koncem vaření přidáte kostičku hořké čokolády. Podáváte s rýži a dalšími doporučenými dobrotami.
zdroj: https://www.vitana.cz/recepty/chilli-con-carne-1