Krém z kandovaných kaštanů s dýňovým chutney
INGREDIENCE
500 g kandovaných kaštanů
1 cibule
1 stroužek česneku
4 cl portského vína
250 ml smetany
500 ml mléka
Špetka skořice
Špetka mletého badyánu
Sůl
Vývar dle potřeby
Olej
300 g dýně nakrájené na kostičky
250 ml pomerančového džusu
75 g cukru
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce medu
1 celá skořice
POSTUP:
Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na oleji dozlatova se stroužkem česneku, přilijeme portské víno, vývar, smetanu a mléko a přivedeme k varu. Vložíme kaštany a vaříme dále do jejich změknutí. Osolíme přidáme špetku mleté skořice a špetku badyánu a rozmixujeme. Dle potřeby dohustíme jíškou a důkladně provaříme a osolíme. Dýni nakrájenou na kostičky vaříme s pomerančovým džusem, medem, citronem a skořicí do částečného rozvaření a konzistence džemu.
Ingredience:
sůl cibule cukr krupice česnek dýně med mléko skořice smetana na vaření