Směs listových salátů s grilovanými batáty
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut
Ingredience
Africký dresink: | |
Arašídový olej | 80 ml |
Citronová šťáva | 30-45 ml |
Med nebo hnědý cukr | 1 lžička |
Mletý sladká paprika | 2 lžička |
Mletý kmín | 2 lžička |
Mletý koriandr | 1 lžička |
Mletá skořice | 1/2 lžička |
Mletý chilli | 1/4 lžička |
Sůl | |
Čerstvě mletý černý pepř | |
Strouhaná citronová kůra | 1 lžička |
Nadrobno nasekaná čerstvá petrželka | hrst |
Nadrobno nasekaný čerstvý koriandr | hrst |
Nadrobno nasekaná čerstvá máta ( není nutné) | hrst |
Salát: | |
Batáty | 3-5 ks |
Olivový olej | |
Směs listových salátů | 200 g |
Nakládaná cizrna | 1 konzerva |
POSTUP
Uvedené přísady na dresink důkladně rozšleháme metlou a dresink necháme odstát, aby vůně plně rozvinuly.
Oloupané a nakrájené na kolečka cca 1cm brambory smícháme s trochu olivového oleje. Na rozehřáté grilovací pánvi na olivovém oleje opečeme plátky brambor s obou stran. Po upečeni pokropíme je trochou dresinku a necháme vychladnout.
Z opraných salátových listů vytřepeme vodu, listy rozložíme na talíře, přidáme scezenou cizrnu, batáty a zakapeme 2/3 dresinku. Zbylý dresink podáváme zvlášť.
Hotový salát podáváme se zbylým dresinkem.
TIP: Místo sladkých brambor můžeme použit máslovou dýni.
zdroj: www.lamart.cz