Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle

Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle

INGREDIENCE:

 

POSTUP

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Očištěnou vepřovou panenku lehce potřeme olivovým olejem a dáme opéct na suchou rozpálenou pánev. Panenku opečeme ze všech stran do zlatohněda. 
  3. Poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme opepříme a necháme péct asi 15 minut.
  4. Připravíme si pyré: brambory nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem necháme vařit do změknutí. Scedíme a tyčovým mixérem, za pomalého přilévání rozpuštěného másla, mixujeme. Osolíme podle chuti.
  5. Upečenou panenku podáváme s připraveným pyré a karotkou orestovanou na másle. 

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/veprova-panenka-s-maslovou-karotkou