Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle

INGREDIENCE:
- Vepřová panenka 700 g
- Olivový olej extra panenský
- Sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- bramborovo-hráškové pyré
- Mražený hrášek 200 g
- Brambory A 4 ks
- České máslo 84 % mléčného tuku 150 g
- Sůl
na karotku - Mrkev 3 ks
- České máslo 84 % mléčného tuku 0.5 lžíce
POSTUP
- Troubu si předehřejeme na 200 °C.
- Očištěnou vepřovou panenku lehce potřeme olivovým olejem a dáme opéct na suchou rozpálenou pánev. Panenku opečeme ze všech stran do zlatohněda.
- Poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme opepříme a necháme péct asi 15 minut.
- Připravíme si pyré: brambory nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem necháme vařit do změknutí. Scedíme a tyčovým mixérem, za pomalého přilévání rozpuštěného másla, mixujeme. Osolíme podle chuti.
- Upečenou panenku podáváme s připraveným pyré a karotkou orestovanou na másle.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/veprova-panenka-s-maslovou-karotkou