Segedínský vegan guláš

Segedínský vegan guláš

INGREDIENCE

 

POSTUP

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Postupně přisypávejte mouku a zarestujte.
  3. Přisypte mletou paprikou a krátce promíchejte.
  4. Co nejdříve pak zlehka zakápněte vývarem, aby koření nezhořklo, a nechte probublat.
  5. Přidejte zelí, pokrájené hotové sójové kostky, celý kmín, bobkový list, zalijte zbylým vývarem a duste 10 minut.
  6. Přidejte utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Vyjměte bobkový list a zjemněte rostlinnou smetanou.
  7. Za občasného míchání vařte dalších 10 minut.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

 

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/segedinsky-vegan-gulas