Segedínský vegan guláš
INGREDIENCE
- Cibule žlutá 1 ks
- Slunečnicový olej lisovaný za studena 3 lžíce
- Hladká mouka 40 g
- Mletá paprika 7 g (pálivá nebo sladká)
- Kysané zelí bílé ve slaném nálevu 400 g
- Hotové sójové kostky 130 g
- Kmín 7 g
- Zeleninový vývar 450 ml
- Bobkový list 2 ks
- Česnek balený 2 větší stroužky
- Rostlinná smetana 100 ml
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
POSTUP
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Postupně přisypávejte mouku a zarestujte.
- Přisypte mletou paprikou a krátce promíchejte.
- Co nejdříve pak zlehka zakápněte vývarem, aby koření nezhořklo, a nechte probublat.
- Přidejte zelí, pokrájené hotové sójové kostky, celý kmín, bobkový list, zalijte zbylým vývarem a duste 10 minut.
- Přidejte utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Vyjměte bobkový list a zjemněte rostlinnou smetanou.
- Za občasného míchání vařte dalších 10 minut.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/segedinsky-vegan-gulas