Focaccia

Focaccia

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 – 300 ml vody
  • 1/4 kvasnic
  • 1/2 pl hrubé mořské soli
  • 25 ml olivového oleje

 

Příprava:

Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalejeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.

Tento chléb se postupem času vylepšoval na mnoho způsobů, můžeme ho posypat olivami, sýrem, nebo udělat plněný vším, co máme rádi. Chuť tohoto těsta si určitě zamilujete. Dá se přikusovat k čemukoliv, klidně i při posezení u sklenky vína.

Ingredience: