Boží milosti
Počet porcí: 25 ks Doba přípravy: 1 h Náročnost: *
Ingredience:
250 g hladké mouky
50 g másla
50 g krupicového cukru
50 g zakysané smetany
2× žloutek
2 lžíce bílého vína
špetka citronové kůry
Na smažení:
200 g oleje nebo sádla
Na obalení:
80 g moučkového nebo vanilkového cukru
Postup:
- Máslo necháme odstát v pokojové teplotě, smícháme se všemi ingrediencemi a uhněteme těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici pod fólií 30 min.
- Z těsta vyválíme plát a vykrájíme obdélníčky, které uprostřed nakrojíme.
- Smažíme do zlatova v oleji nebo na sádle.
- Ještě teplé boží milosti obalíme v moučkovém nebo vanilkovém cukru.
Tip: Během smažení by se měly boží milosti nafouknout. Pokud se to nedaří, na chvilku je přiklopte pokličkou. A místo bílého vína můžete do těsta použít tuzemák, pokud ho už máte připravený pro koledníky.
zdroj akademiekvality.cz
Ingredience:
cukr krupice cukr vanilkový mouka hladká olej na smažení vejce víno bílé