Svěží velikonoční nádivka

Svěží velikonoční nádivka

Aby byla velikonoční nádivka dobrá, není třeba, aby obsahovala hromadu tuku a nezdravé uzené maso. Připravit se dá i její svěžejší a pro trávení příznivější varianta, která jí chutí může směle konkurovat. Co se týká ohrožení vaší váhy, nemůže se s touto nádivkou žádná z těch tradičních měřit. Na této odlehčené si nejen pochutnáte, ale ani po ní nepřiberete.

 

Ingredience

1 porce KetoMix Proteinových houstiček
2 bílky
50 gramů nízkotučného tvarohu
60 ml zeleninového vývaru
150 gramů žampionů
30 gramů cibule
řepkový olej
zelené bylinky: nať z jarní cibulky, pažitka, mladá kopřiva, petrželka, medvědí česnek
muškátový květ
sůl a pepř

 

Postup

Proteinové houstičky připravte podle návodu na obalu. Hotové houstičky nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu, ve které budete péct, vymažte řepkovým olejem. Na pánvi na 1 lžíce oleje opečte cibulku, přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud se neodpaří voda. Pánev dejte stranou. Bílky ušlehejte do pevného sněhu. V misce prošlehejte tvaroh a zeleninový vývar společně se špetkou muškátového květu, solí a pepřem podle chuti. Do větší misky dejte kostky houstiček, orestované houby a nadrobno pokrájené oblíbené bylinky, zalijte směsí tvarohu a vývaru a promíchejte. Opatrně přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte. Směs dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut dozlatova.

 

 

 

zdroj: Ketomix