Jehněčí špíz
Ani jehněčí se u nás netěší příliš velké popularitě, což je ovšem vzhledem k jeho křehkosti a šťavnatosti velká škoda. Není navíc tolik aromatické jako třeba skopové a jeho případnou specifickou vůni můžeme správnou přípravou eliminovat. Pokud se na tento druh masa chystáte poprvé, sáhněte po kýtě a připravte si třeba lahodný jehněčí špíz se zeleninou.
Ingredience
- 700 g bio jehněčí kýty
- 2 bio cibule
- 1 bio červená paprika
- 100 g bio bílého jogurtu
- 2 stroužky bio česneku
- 1 lžíce šťávy z bio citronu
- bio oregano
- bio olivový olej
- sůl, bio pepř
POSTUP
V míse smíchejte jogurt, česnek, citronovou šťávu, oregano, sůl, pepř a olej. Maso nakrájejte na menší kostky a vložte do marinády, pořádně promíchejte a nechte minimálně 5 hodin odležet. Cibuli a papriku nakrájejte na kousky a společně s namarinovaným masem střídavě napichujte na špízy. Na rozpáleném grilu špízy opékejte rovnoměrně ze všech stran.
TIP: Jehněčí maso v bio kvalitě seženete například na Agroekofarmě Kadeřávek z Vysočiny. Více informací zde.