Jehněčí špíz

Jehněčí špíz

Ani jehněčí se u nás netěší příliš velké popularitě, což je ovšem vzhledem k jeho křehkosti a šťavnatosti velká škoda. Není navíc tolik aromatické jako třeba skopové a jeho případnou specifickou vůni můžeme správnou přípravou eliminovat. Pokud se na tento druh masa chystáte poprvé, sáhněte po kýtě a připravte si třeba lahodný jehněčí špíz se zeleninou.

Ingredience

  • 700 g bio jehněčí kýty
  • 2 bio cibule
  • 1 bio červená paprika
  • 100 g bio bílého jogurtu
  • 2 stroužky bio česneku
  • 1 lžíce šťávy z bio citronu
  • bio oregano
  • bio olivový olej
  • sůl, bio pepř


POSTUP

V míse smíchejte jogurt, česnek, citronovou šťávu, oregano, sůl, pepř a olej. Maso nakrájejte na menší kostky a vložte do marinády, pořádně promíchejte a nechte minimálně 5 hodin odležet. Cibuli a papriku nakrájejte na kousky a společně s namarinovaným masem střídavě napichujte na špízy. Na rozpáleném grilu špízy opékejte rovnoměrně ze všech stran.

TIP: Jehněčí maso v bio kvalitě seženete například na Agroekofarmě Kadeřávek z Vysočiny. Více informací zde.