Studená cuketová polévka s mátou

Studená cuketová polévka s mátou

Ingredience:

  • 600 g bio cuket
  • 400 ml bio kuřecího vývaru
  • bio cibule
  • hrst lístků bio máty
  • stroužek bio česneku
  • 150 ml bio smetany
  • sůl, bio pepř

 

POSTUP

Cukety omyjte, zbavte konců a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větším hrnci nechte rozehřát olivový olej, přidejte cibuli a smažte dozlatova. Poté přidejte cukety, česnek, mátu a za občasného míchání restujte 5 minut. Přilijte vývar, dle chuti osolte a opepřete a vařte asi 15 minut. Hotovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do krémové konzistence. Polévku nechte vychladnout, přidejte smetanu, dozdobte mátou a podávejte.