Pomazánka z fazolí a paprik

Ingredience

  • 2 ks bio červených paprik
  • bio provensálské bylinky
  • 600 g bio sterilovaných červených fazolí
  • 2 stroužky bio česneku
  • hrst bio dýňových semínek
  • šťáva z bio citronu
  • bio jarní cibulka
  • bio hladkolistá petržel
  • lžíce bio plnotučné hořčice
  • sůl, bio pepř
  • bio olivový olej

 

POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Papriky důkladně omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců, zakápněte olivovým olejem a posypte bylinkami. V troubě pečte přibližně 30 minut, dokud nezezlátnou. Mezitím propláchněte a nechte okapat fazole. Do mixéru vložte papriky, fazole, přidejte semínka, prolisovaný česnek, hořčici, citronovou šťávu a směs rozmixujte. Podávejte namazané na celozrnném pečivu ozdobené lístkem petržele.