Pomazánka z fazolí a paprik
Ingredience
- 2 ks bio červených paprik
- bio provensálské bylinky
- 600 g bio sterilovaných červených fazolí
- 2 stroužky bio česneku
- hrst bio dýňových semínek
- šťáva z bio citronu
- bio jarní cibulka
- bio hladkolistá petržel
- lžíce bio plnotučné hořčice
- sůl, bio pepř
- bio olivový olej
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Papriky důkladně omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců, zakápněte olivovým olejem a posypte bylinkami. V troubě pečte přibližně 30 minut, dokud nezezlátnou. Mezitím propláchněte a nechte okapat fazole. Do mixéru vložte papriky, fazole, přidejte semínka, prolisovaný česnek, hořčici, citronovou šťávu a směs rozmixujte. Podávejte namazané na celozrnném pečivu ozdobené lístkem petržele.