Rybízový koláč s drobenkou z tvarohu

Rybízový koláč s drobenkou z tvarohu

INGREDIENCE

  • 550 g špaldové polohrubé mouky
  • kypřicí prášek bez fosfátů
  • 150 g třtinového cukru
  • 450 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 100 g másla
  • 600 g černého rybízu
  • Na drobenku:
  • 250 g tvarohu
  • 100 g špaldové polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • plech – velikost cca 30 x 30 cm
  • papír na pečení

 

POSTUP

1) Do mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek a třtinový cukr.
2) Promícháme.
3) Přidáme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
4) Všechno společně dobře promícháme a nalejeme na plech vyložený papírem na pečení.
5) Rybíz umyjeme a nahusto jím posypeme vršek koláče.
6) V druhé misce smícháme tvaroh, mouku, změklé máslo a cukr.
7) Směs bude trochu lepkavá, ale to nevadí. Rovnoměrně posypeme celý vršek koláče.
8) Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 40 minut.
9) Když se nám zdá, že je koláč upečený, ještě ho zkontrolujeme párátkem a necháme vychladnout.